Header Image 1 Header Image 5 Header Image 3 Header Image 6 Header Image 4 Header Image 7

Life update » Mensen

We kunnen veel duidelijk maken met ons lichaam. Maar soms wil ons lichaam óns iets duidelijk maken, maar zijn we er ons niet van bewust. Samen met Life Update kunnen deze signalen zichtbaar gemaakt en behandeld worden.

Lichamelijke klachten kunnen puur fysiek zijn, maar hebben vaak een emotionele of energetische component. Samen gaan we op zoek naar de oorsprong van de klacht.

Neem vrijblijvend contact op met Life Update als je:

 • goed in je vel wilt zitten en openstaat voor manieren om dit te bereiken
 • moeite hebt nog meer dingen op te nemen, het gevoel hebt ‘vol’ te zitten
 • last hebt van lichamelijke ongemakken die al bijna vanzelfsprekend zijn geworden, zoals: slaapgebrek, gejaagdheid, zweetvoeten, moe opstaan, later op de dag wel fit, weinig energie, hoofdpijn, brandend maagzuur, broze, afbrekende nagels, schilferige huid, jeuk, beginnende kaalheid, onaangename lichaamsgeur, chronisch bloedend tandvlees, verharde spieren of krampen, vooral in het gebied van nek-, schouder- en rugspieren, voortdurend koude voeten en/of handen, winderigheid
 • last hebt van steeds terugkerende angsten of emoties
 • lijdt aan een duidelijk ziektebeeld zoals: schimmelinfecties, allergieën, aderverkalking, diabetes mellitus, jicht, chronische maag- en darmklachten, bindweefselaandoeningen, reuma, pijnsyndromen, verzwakt immuunsysteem
 • openstaat voor en interesse hebt in nieuwe behandel-/zienswijzen

   

  Life Update werkt bij voorkeur met mensen die de dialoog durven aangaan met hun eigen lichaam. Die verantwoordelijkheid nemen en verder kijken dan alleen de symptomen.

  In gesprekken en door middel van testmethoden onderzoeken we samen wat voor jou nodig is om weer in balans te komen.

 • Heb je interesse neem gerust vrijblijvend contact op.

  Lichaamsverzuring

  • Ben je vaak moe?
  • Heb je te weinig energie?
  • Heb je last van hoofdpijn?
  • Heb je last van brandend maagzuur?
  • Wordt je dagelijks achtervolgd door stress, gejaagdheid en/of slaapgebrek?

  Deze symptomen zijn al kleine waarschuwingen van ons lichaam, die duiden op een verstoorde balans tussen zuren en basen (ofwel lichaamsverzuring), die wel degelijk serieus genomen zouden moeten worden.

  wat is lichaamsverzuring?

  Het verloop van alle chemische processen in de natuur is afhankelijk van een bepaald milieu in de omgeving, een vastgelegd zuurgraad. Neem als voorbeeld bosgrond, waar de verzuring van bosgrond verantwoordelijk wordt gehouden voor grote schades aan bomen.

  In ons organisme is het niet veel anders. Alleen wanneer de zuurgraad in het bloed en de andere vloeistoffen in en tussen de lichaamscellen steeds gelijk blijft, kunnen alle afbraak- en opbouwprocessen, elke energieopslag en -winning ongestoord verlopen. Elke afwijking van de zeer strikte normen betekent in het gunstigste geval een vertraging, in het ergste geval een foute regulatie. Veel ziektes, zoals o.a.(om er maar een paar te noemen)reuma, osteoporose, schimmelinfecties in de darmen, chronische huidaandoeningen, migraine, jicht en psychische oververmoeidheid worden in de natuurgeneeskunde in verband gebracht met een verzuurde stofwisseling. Onze manier van leven en vooral de gebruikelijke voeding leiden dus tot een verschuiving van het optimale stofwisselingsmilieu.

  Door je hiervan bewust te worden en eenvoudige maatregelen te nemen, kun je deze ontsporingen verhinderen of compenseren.

  Een Life Update geeft je inzicht in de verzuringsgraad van jouw lichaam, waardoor je door preventie de mogelijkheid krijgt om reeds bestaande ziekten minder ingrijpend te laten zijn of juist net de goede balans te hervinden zodat je geen klachten krijgt.

  zie voor info ontzuren.

  waardoor komt het?

  De belangrijkste oorzaken zijn:

  • te weinig frisse (buiten)lucht (als er voldoende zuurstof voorhanden is kan er uit dezelfde hoeveelheid voedsel wel 18x zoveel energie gehaald worden)
  • een teveel aan verzurende voedingsmiddelen, zoals suiker, witmeelproducten, dierlijk eiwit, dranken zoals koffie, zwarte thee, cola en limonades. Een voorbeeld: om een zuuroverschot te compenseren dat ontstaat uit 200 gr. rundvlees, is het noodzakelijk om ca. 250 gr. koolrabi, 1,6 kgs verse erwten of 400 gr. bloemkool te consumeren
  • te weinig basische producten als groenten, salades en fruit
  • te weinig (water)drinken
  • psychische factoren zoals stress en ergernissen
  • ontstekingsprocessen
  • geneesmiddelen
  • te weinig mineralen
  • te weinig beweging

   Bij verzuring reageert het lichaam eerst door het vasthouden van water om zuren te verdunnen. Hierna zet het mineralen in -gedeeltelijk uit zijn eigen depots- om de zuren te neutraliseren en ze dan vervolgens gedeeltelijk uit te scheiden en gedeeltelijk als slakken op te slaan in weefsels, gewrichten, bloedvatwanden, nieren, gal en de blaas.

  Wat kan ik eraan doen?

  De beste preventies zijn:

  • een gebalanceerde mineraalrijke voeding met 3 ons groente waarvan liefst 1 ons rauw) en 3 stuks fruit (beide liefst biologisch)
  • het gebruik van basisch badzout om te scrubben en te baden
  • veel vloeistoffen (min. 2-3 liter per dag) het beste is mineraalwater (zonder koolzuur) en kruidenthee
  • vermindering van zuurvormende voedings- en genotsmiddelen, zoals suiker, witmeel, vlees, koffie, zwarte thee, cola etc.
  • meer beweging in de frisse lucht ter verbetering van de zuurstofopname en het bevorderen van het uitademen van koolzuur in de vorm van kooldioxide, maar geen prestatie sporten (die weer tot melkzuurvorming kunnen leiden).
  • Ook niet vergeten: Minder stress, meer liefde, meer genieten.

  Voor meer info:
  ontzuring-gezondheid.nl
  gevolgen-verzuring.nl
  zuur-basische-voeding.nl
  tips-voor-ontzuren.nl
  zuur-basische-voeding
  tips-voor-ontzuren
  recepten
  PH-Formulier
  uw-kapper.nl

  Lichaamsverzuring kan door middel van de i-health® Analyse zichtbaar gemaakt worden en behandeld worden met de SuperTuning kleurentherapie en ondersteund worden met producten die het lichaam ondersteunen in het ontzuringsproces.

  Stralingsbelasting

  Moe?
  Niet vitaal?
  Onverklaarbare kwaaltjes?

  ....dan is het goed mogelijk dat er in jouw leefomgeving sterke wisselvelden (b.v. door gewone 230V stroom) of elektromagnetische velden (b.v. door zendapparatuur) zijn zonder dat je het beseft! Want stralingsbelasting oftewel electrosmog wordt in 1e instantie niet direct door onze zintuigen waargenomen, omdat het onzichtbaar, reukloos en niet tastbaar is.

  Wist je dat bijna alle 230V wekkers sterkere straling veroorzaken dan pal onder een hoogspanningsleiding te meten is?

  Daarom meteen een belangrijke tip:
  Zorg dat in ieder geval je slaapomgeving vrij van 230V apparatuur is!

  • Is er reden voor paniek? Nee
  • maar er is wel reden voor voorzichtigheid!

  Deze mening is gebaseerd op steeds meer onderzoeken, indicaties en bewijzen dat de verschillende vormen van elektrosmog wel degelijk op de gezondheid inwerken. Het zal nog 10-15 jaar duren voor wij absolute zekerheid over uitwerkingen van moderne vormen van straling op de hele bevolking hebben maar de indicaties tot nu toe liegen er niet om.
  Voorkomen is beter dan genezen dus preventie kan zeker geen kwaad:

  De blootstelling aan schadelijke straling in ons moderne leven zou toch met een 80% tot 90% verminderd kunnen worden zonder hoge kosten en zonder "in het stenen tijdperk" te moeten leven.

  Met behulp van de i Health® analyse kan in beeld gebracht worden welke stralingsbelasting op dat moment aan de orde is, waardoor we samen gericht uit kunnen zoeken om welke frequenties het gaat en wat eraan gedaan kan worden.

  wat zijn de klachten

  Een van de belangrijkste effecten van overmatige stralingsbelasting is therapieresistentie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geremd, infectieweerstand wordt verminderd en patiënten reageren onvoldoende of niet meer op medicijnen of een therapie bij arts of therapeut.

  Symptomen van stralingsbelasting

  Slaapstoringen zijn een van de belangrijkste symptomen van blootstelling aan overmatige straling.

  De symptomen die veel mensen ervaren is wakker worden tussen 3h en 6h in de nacht:
  • na heftig dromen
  • na tandenknarsen en woelen in bed
  • erg zwetend zonder echt warm te voelen
  • met kramp in de voeten of in de kuiten
  • met een stram en stijf gevoel in de benen en de rug bij het opstaan
  • met frequente aandrang tot urineren, zonder dat er veel urine komt
  • hyperventilerend: benauwd, met hartkloppingen en een verkrampend gevoel, uitstralend van de borst naar de schouders en kaken
  • met een tintelend gevoel in de maag en borst
  .....en deze verschijnselen verdwijnen veelal na het opstaan.

  Ook wordt regelmatig geconstateerd dat mensen acuut reageren op elektromagnetische velden. Een acute reactie op een technische stralingsveld wordt ook elektrohypersensitiviteit (EHS) genoemd.

  De symptomen zijn dan veelal: hoofdpijn, vermoeidheid, slaperigheid/dufheid, spierpijn, spierkrampen, slapeloosheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, nervositeit, buikklachten, drukgevoel op de borstkas, hartkloppingen, oorsuizing, tintelingen/prikkeling, warmte sensatie, huiduitslag, jeuk. Vervolgens verdwijnen deze klachten weer vlot als de stralingsbron wordt uitgeschakeld.

  Soorten en veroorzakers van stralingsbelasting

  Er zijn verschillende soorten stralingsbelasting. De te onderscheiden velden die in de woonbiologie worden onderzocht zijn:
  1. Laagfrequente elektrische en magnetische wisselvelden
  2. Hoogfrequente gepulste- en niet gepulste elektromagnetische velden
  3. Resonanties van hoogfrequente elektromagnetische velden
  4. Statische elektrische en magnetische velden

  Veroorzakers van stralingsbelasting.

  In ons landschap en onze woningen zijn zenders, elektrische bekabelingen en elektrische (draadloos functionerende) apparaten niet meer weg te denken. Onderstaand een greep uit het assortiment aan stralingsbronnen en het type veld (zie voor nummer bovenstaande opsomming) dat deze bron creëert:
  • Hoogspanningslijnen (1)
  • Elektrische bedrading in woningen (1)
  • Elektrische apparaten in en rondom woon- , werk- en slaapplek (1,2,4)

  • Elektromagnetische uitzendingen van zenders in landschap:
  o TV, FM en AM radiozendingen (2 +3)
  o Straalzenders (2 +3)
  o Radar installaties (2 +3)
  o GSM 900 MHz (2 +3)
  o GSM 1800 MHz (2 +3)
  o UMTS (2 +3)
  o C2000 (netwerk politie en brandweer) (2 +3)
  o WiMAX en Wifi (draadloos internet) (2 +3)
  • Hoogfrequente elektromagnetische uitzendingen van elektronisch

  Apparatuur:
  o DECT Babyphone (2)
  o Mobiele telefoon (2)
  o DECT telefoon (2)
  o Draadloze modem (2)
  o Beveiligingssensoren in woningen (2)
  o Kinderspeelgoed als Wii, Nintendo, X-box en Sony Playstation (1,2,4)
  o Laptop en desktop computers, inclusief randapparatuur (1,2)

  Voorkom stralingsbelasting

  Een deel van de totale stralingbelasting die een mens absorbeert kan door bewoners worden vermeden door een aantal eenvoudige ingrepen. Veelal neemt het omdraaien van een stekker ( Ompoling stekker.pdf) in een stopcontact al 95% van het elektrische veld van een schemerlamp weg of kunt u de belasting van uw GSM mobieltje met meer dan 90% verminderen door gebruik van een speciale stralingsvrije headset (te verkrijgen bij bv vitalitools.nl).

  Tijdens de slaap is een mens vele malen meer gevoeliger voor stralingsbelasting. Daarom wordt een stralingsarme slaapplaats aanbevolen:

  • Vermijd rondom de slaapplaats elektrische apparaten, neem een wekker op batterijen. Trek in de avond de stekker van het bedlampje er uit.
  • Verwijder elektrische verlengkabels en contactdozen onder het bed. Vermijd elektrische dekens en waterbedden, slapen op een bed met houten ombouw, lattenbodem en (natuur)latex matras wordt aanbevolen.
  • Als het bed op een houten vloer staat, zet dan de meterkast-groepen van de slaapkamer en de kamer onder de slaapkamer uit in de nacht. Dit kan eenvoudig getest worden door de lampen in de betreffende kamers aan te zetten en alle groepen in de woning stuk voor stuk uit te schakelen.
  • Vermijd DECT (loop)telefoon en draadloze internet modem in huis, ouderwetse telefoon en modem aan de draad wordt aanbevolen. Een goed alternatief voor de draadloze optie van een modem is een dLan homeplug systeem, te koop bij reguliere computerwinkels.
  • Vermijd gebruik van de mobiele telefoon. Als deze beroepshalve verplicht gebruikt moet worden, bel dan een paar minuten per dag en gebruik daarbij een headset met Aero techniek.
  • Probeer bij slaapklachten in de nacht indien mogelijk andere slaapplekken in de woning uit. Dit kan een (tijdelijke) verbetering geven van de slaap. Tijdens het werk kan ook de werknemer belast worden door straling, voor werkplekken geldt (aanvullend op de adviezen voor de slaapplek):
  • De werkplek zodanig inrichten dat alle apparatuur op een geaard stopcontact aangesloten is. Verder alleen monitor, toetsenbord, muis en telefoon aan de draad op het werkblad plaatsen. Geaarde elektrische verdeeldozen, verlengkabels en transformatoren op minimaal 50 cm afstand van het lichaam (dus ook benen en voeten) plaatsen. Alle randapparatuur en de computerkast op een aparte tafel plaatsen niet verbonden met en op 50 cm afstand van het werkblad waar aan gewerkt wordt. Als het frame van het bureau van metaal is, kan dit metalen frame geaard worden. Met bovenstaande maatregelen kunnen veel voorkomende elektrobiologische stralingsbelasting rondom slaap- en werkplek worden vermeden. Stralingsbelasting vanuit de omgeving wordt veelal veroorzaakt door mobiele telecommunicatie zenders, hoogspanningslijnen en grondkabels.

   Kijk op Antenneregister.nl om de zenders in uw omgeving op te zoeken. Kijk vanuit uw slaapkamerraam c.q. werkplek of een zender in het zicht staat. Als dit het geval is, wordt de kans verhoogd op een stralingsbelasting van hoogfrequente elektromagnetische velden, nader onderzoek is dan nodig. Voor hoogspanningslijnen geldt dat de woning c.q. werkplek op minimaal 400 meter afstand van de hoogspanningslijn moet staan. Grondkabels kunnen veroorzakers zijn van sterke laagfrequente magnetische velden, de invloed van deze kabels kan alleen middels een laagfrequente magnetische veldmeting worden achterhaald.

  Voor meer info:
  geo-phiscis.nl
  stopumts.nl
  stichtingehs.nl
  bioinitiative.org
  vitalitools.nl

  Ontgiften

  Zware metalen belasting/Toxische stoffen

  Ons lichaam krijgt in deze tijd veel te verduren. Je krijgt dagelijks via de voeding en via inademen schadelijke stoffen binnen die het lichaam zelf niet kan verwerken en die dan door het lichaam worden opgeslagen. Op den duur wordt je lichaam een groot (bijna) vol vuilnisvat, waardoor je (nog) vatbaarder wordt voor de uitwerking van stress, trauma's en straling om daardoor een (nog) lager (auto)immuun systeem te krijgen. Alles bij elkaar kan dit leiden tot allerlei vreemde klachten, allergieën en/of intoleranties, hormoonstoringen, chronische vermoeidheid, haaruitval, futloosheid en psychische problemen.

  Dit kan voorkomen door ons lichaam te helpen deze stoffen door middel van een ontgiftings- of detox kuur te elimineren.

  Omdat in het lichaam diverse organen en systemen betrokken zijn bij de eliminatie van toxinen zoals de darmen, de nieren, de huid, de luchtwegen en de lever, is het voor het ontgiften van belang om te weten waar de nadruk op gelegd moet worden.

  Met de i Health analyse is het mogelijk zichtbaar te maken waar en welke belastingen een rol spelen en deze kunnen daardoor gericht aangepakt worden.

  Wat zijn toxische stoffen

  Tot de toxische stoffen worden alle stoffen gerekend die een negatieve werking hebben op het functioneren van cellen of organen in het lichaam. Tot deze stoffen behoren: - alle lichaams-vreemde stoffen zoals alcohol, drugs, additieven uit voeding (de zgn. E-nummers) - verontreinigingen uit water en lucht - restanten van bestrijdingsmiddelen en dergelijke - zware metalen zoals lood, cadmium, kwik, nikkel, aluminium, arsenicum - stofwisselingsproducten uit micro-organismen (bacteriën en schimmels in de darm of elders in het lichaam) - afbraakproducten van eiwitten (urinezuur, ammoniak) - afbraakproducten van hormonen (geslachts-,bloedsuikerspiegel-, stresshormonen) - afbraak-producten van lichaamsweefsels (bloed, slijmvliezen en dergelijke.

  Vaak zitten deze stoffen 'verscholen' in de producten die wij dagelijks gebruiken zoals bv.:

  - aluminium in bijna alle deodorants - kwik in de grijze vullingen - zware metalen in leidingwater

  Symptomen

  De symptomen van een toxische belasting kunnen zeer divers zijn zoals bv vermoeidheid, haaruitval, hormoonstoornissen, hoofdpijn. Een zeer groot aantal aandoeningen wordt (mede) in verband gebracht met een toxische belasting bv o.a. huidaandoeningen zoals psoriasis, migraine, reumatische artritis, auto-immuun aandoeningen.

  Voor meer info: Detox.nl

  Onverwerkte emoties

  Bij veel chronische ziekten spelen onverwerkte emoties tijdens het ontstaan en het in stand houden van de klachten een rol. Het herstel van de klachten is daardoor geblokkeerd. Ook hebben veel mensen de laatste tijd het gevoel ´vol´ te zitten, waardoor ze het gevoel hebben veel minder op te kunnen nemen en minder goed om kunnen gaan met tegenslagen. Ook hierbij spelen vaak onverwerkte emoties een rol.

  Er zijn 12 hoofdemoties die elk verbonden zijn met een deel van ons lichaam, zoals bij de meridianen van de traditionele Chinese geneeskunde, die ook als uitganspunt gelden voor de i Health analyse

  Elke hoofdemoties is weer verbonden met een orgaan, een systeem (zoals bv het immuunsysteem), een chakra en een deel van het bewegingsapparaat, waardoor er bij belasting een lichamelijke klacht kan ontstaan:

 • Verdriet
 • Starheid
 • Zorgen maken
 • Onzekerheid
 • Hartzeer
 • Kwetsbaarheid
 • Besluiteloosheid
 • Angst
 • Stress
 • Somberheid
 • Verbittering
 • Boosheid
 •  

  Het is mogelijk om met behulp van de i Health® analyse een onverwerkte emotie zichtbaar te maken, vervolgens kan er een gerichte behandeling plaatsvinden.

  Heart4Earth
  Co-creator Heart4earth

  Een Life Update moet beschouwd worden als een complementaire behandeling ter ondersteuning van
  conventionele of specifieke behandelingen.

  Lifeupdate © 2010